ANEKDOTER FRA VESTERBRO

Baggården som legeplads

Baggårdene var datidens legeplads. Nogle baggårde havde 1, andre 2 baggårde.

Disse baggårde var resultatet af befolkningstilvæksten i slutningen af 1800 årene og starter af 1900. Man byggede massivt og folk flyttede ind i ganske små lejligheder. I disse baggårde var der også småindustri. Små håndværksmestre, kul og koks osv.
Jeg husker tydeligt mange af disse. Der var ikke så mange tilbage, men hvis man idag kunne skrue tiden tilbage, ville man kunne ane kældre osv. som dannede lokaler til en masse små-håndværk.

I min barndom var disse gårde den reelle legeplads. Man var indkapslet i et trygt miljø hvor man passede på hinanden. der var altid nogen som kunne holde øje. I 60´erne havde man zink skraldespande, stinkende og ulækre. I selvsamme gårde havde man lokummer.
I rigtig mange lejligheder i slutningen af 50´erne og starten af 60´erne havde man ikke toiletter i lejlighederne. Da de kom, tog man et stykke af køkken eller entre til etablering af toilet på 1,5 m2. Det var ikke særligt stort og man nærmest bakkede ind.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Welcome to my Blog!
Odio augue nunc donec sed id ullamcorper curabitur tempor.

Nibh eu ipsum ligula laoreet faucibus.

SubscribeTellus nunc.
Ligula arcu.Twitter
Elementum.Facebook
Ipsum sed.Flickr


Fermentum ante leo.

Nam feugiat nisi pretium semper praesent scelerisque aliquam quam nam dapibus platea lacus habitasse et. Justo dui volutpat libero pellentesque elementum nec egestas blandit.